phpunit https://blog.riff.org/ en How to debug Drupal 8 Functional tests with XDebug https://blog.riff.org/2018_07_29_how_to_debug_drupal_8_functional_tests_with_xdebug <span class="field field--name-title field--type-string field--label-hidden">How to debug Drupal 8 Functional tests with XDebug</span> <span class="field field--name-uid field--type-entity-reference field--label-hidden"><span lang="" about="/index.php/user/frederic_marand" typeof="schema:Person" property="schema:name" datatype="">Frederic Marand</span></span> <span class="field field--name-created field--type-created field--label-hidden">Sun, 2018-07-29 21:12</span> <div class="node__links"> <ul class="links inline"><li class="node-readmore"><a href="/index.php/2018_07_29_how_to_debug_drupal_8_functional_tests_with_xdebug" rel="tag" title="How to debug Drupal 8 Functional tests with XDebug" hreflang="en">Read more<span class="visually-hidden"> about How to debug Drupal 8 Functional tests with XDebug</span></a></li><li class="comment-comments"><a href="/index.php/2018_07_29_how_to_debug_drupal_8_functional_tests_with_xdebug#comments" title="Jump to the first comment." hreflang="en">1 comment</a></li><li class="comment-new-comments"><a href="/index.php/taxonomy/term/237/feed" class="hidden" title="Jump to the first new comment." data-history-node-last-comment-timestamp="1533063873" data-history-node-field-name="comment_node_story"></a></li><li class="comment-add"><a href="/index.php/comment/reply/node/343/comment_node_story#comment-form" title="Share your thoughts and opinions." hreflang="en">Add new comment</a></li></ul> </div> <div class="clearfix text-formatted field field--name-body field--type-text-with-summary field--label-hidden field__item"><h3>The problem</h3> <p>While converting the old-style functional tests in the <a href="https://drupal.org/project/mongodb">MongoDB project</a> from <code>WebTestBase</code> to <code>BrowserTestBase</code>, I stumbled upon a problem: after following the drupal.org instructions to <a href="https://www.drupal.org/docs/8/phpunit/running-phpunit-tests-within-phpstorm">run PHPunit tests from PhpStorm</a>, doing step-by-step debugging in the IDE worked nicely, but then stopped at the first <code>$this-&gt;drupalLogin();</code> call, returning a 404 after a very long delay, although the same call running without debugging worked normally. What could be going on&nbsp;?</p></div> Sun, 29 Jul 2018 19:12:18 +0000 Frederic Marand 343 at https://blog.riff.org